keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Huono syömään ...

VAUVA-lehden keskustelupalstalla 4.9.2002 ollut kysymys
'Mitä tehdä 34-vuotiaan miehen kanssa, joka on huono syömään? Ainoastaan kalja menee.'

Ja tässä äitien ohjeet kysyjälle...

Tuon ikäinen pärjää vielä pelkällä kaljallakin, pääasia että juo riittävästi, viljatuotteiden osuus on taattu. Kokeile lihapuolelta HKn sinistä, maistuu useimmille tuon ikäisille. Pullo olisi kyllä jo aika vaihtaa mukiin. Kalja pois niin ruokakin taas maittaa...
**********
Minun mieheeni tehosi tuossa vaiheessa ihan vaan johdonmukainen linja: ruoka-ajat on ruoka-aikoja ja kalja-ajat kalja-aikoja. Jos jäpä ei syönyt, niin minä vaan nostin ruuat veke. Kaljan suhteen oli meilläkin vaikeeta, kun halusi aika pitkään sen lohtupullonsa sänkyyn - vähän rankkaa vahtia, ettei päässyt pullo suussa nukahtamaan, pelkäsin että vetää sitä juomaa henkeensä tai tukehtuu itse pulloon.
*********
Minulla samanlainen 40 v. Nyt on kyllä kesällä mennyt joskus siiderikin. Mä olen ollut aika tiukka siinä, että jotain mieleistä kielletään - esim.sanomalehti tai launtaisauna tai launtaisarja - Jos ei ruoka mene. Sitäkin kannattaa kokeilla, että antaa aina kaljan vasta ruuan tai kotitöiden jälkeen. Ja omat kaljat pitää tietysti pitää piilossa, ettei tule hinku, kun näkee sinun ottavan. Johdonmukaisesti.
*********
Yritä tarjota hänen herkkuruokiaan ja säästä kaljat kaljapäivään (=lauantai) Kyllä se siitä!
********
Vaihda kahteen 17-vuotiaaseen, niillä on aina nälkä.
*********
Tarjoa kunnon aterioita ja piilota olut. Tai ainakin tarjoa se olut nokkamukista, ettei miehesi voi käyttää olutpulloa lohtuimemiseen, se vain yllyttää häntä. Muista: rajat ja rakkaus!
*********
Mitä, eikö häntä enää imetetä? Karmea anoppi sulla.
********
Taitaa olla melko tyypillistä tuossa iässä... Toisen samanlaisen 'kasvattaja'.
********
34-vuotiaasi on uhmaiässä ja haluaa syömättömyydellään taistella auktoriteettiasi vastaan. Rajoja ja rakkautta, niin siitä se homma etenee. Kalja ei ole terveellistä hampaillekaan.
********
Älä missään tapauksessa pakota miestä syömään, se on julmaa ja merkki omasta epävarmuudestasi kasvattajana. Yritä tehdä ruokailusta hauska ja miellyttävä tapahtuma vaikkapa erilaisin leikein. Syömisen pitäisi olla miehestä miellyttävä tapahtuma, ei pakkopullaa.
********
Älä missään nimessä tuputa ruokaa. Kyllä terve mies tietää kuinka paljon tarvitsee ruokaa ja kaljaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos kommentistasi :)

Tiesithän, että kuvien ja tekstien kopiointi ei ole sallittua, mutta voit kyllä jakaa linkin tähän blogiin tai tekstiin. :)